Politika privatnosti

 1. Privatnost na prvi pogled

 

Opšte informacije

Sledeće napomene daju jednostavan pregled onoga što se dešava sa vašim ličnim informacijama kada posjetite našu web stranicu. Lični podaci su svi podaci koje vas lično identifikuju. Detaljne informacije o zaštiti podataka mogu se naći u našoj politici privatnosti koja je navedena u ovom tekstu.

 

Prikupljanje podataka na našoj web stranici

 

Ko je odgovoran za prikupljanje podataka na ovoj web stranici?

Obradu podataka na ovoj web stranici obavlja operator web stranice. Njegovi kontakt detalji se mogu pronaći u odeljku ove web stranice.

 

Kako sakupljamo vaše podatke?

Vaši podaci će se sakupiti s jedne strane, što nam kažete. Ovo može biti npr. da trgovate podatke koje unosite u kontakt formu.Ostali podaci se prikupljaju automatski prilikom posete vebsajtu putem naših IT sistema. To su pre svega tehnički podaci (na primjer Internet pretraživač, operativni sistem ili vrijeme zahtjeva stranice). Zbirka ovih podataka je automatska čim uđete na našu web stranicu.

 

Za šta koristimo vaše podatke?

Dio podataka se prikuplja kako bi se osigurala besprekorna ponuda veb stranice. Drugi podaci se mogu koristiti za analizu vašeg ponašanja korisnika.

 

Koja prava imate u pogledu vaših podataka?

U svakom trenutku imate pravo da dobijete besplatne informacije o porijeklu, primaocu i svrsi vaših uskladištenih ličnih podataka. Takođe imate pravo da zatražite ispravku, blokadu ili brisanje ovih podataka. Za ovo i za dalje Ako imate bilo kakva pitanja o zaštiti podataka, uvek možete da nas kontaktirate na adresi koja je data u otisku. Štaviše, imate pravo žalbe nadležnom nadzornom organu.

 

Alati za analizu i alatke nezavisnih proizvođača

Kada posjetite našu web stranicu, vaše ponašanje surfanja može se statistički ocijeniti. To se uglavnom dešava sa kolačićima i sa takozvanim programima analize. Analiza vašeg ponašanja surfanja je obično anonimna; ponašanje surfanja ne može se pratiti vama. Možete se suprotstaviti ovoj analizi ili sprečiti da ne koristite određene alate. Detaljne informacije mogu se naći u sledećoj politici privatnosti. Možete se protiviti ovoj analizi. Obaveštavamo vas o mogućnostima prigovora u ovoj politici privatnosti.

 

 1. Opšte informacije i obavezne informacije

Zaštita privatnosti

Operatori ovih stranica veoma ozbiljno štite vaše lične podatke. Vaše lične podatke tretiramo povjerljivo i u skladu sa propisima o zaštiti podataka i politikom privatnosti.

Ako koristite ovu web stranicu, biće prikupljeni različiti lični podaci. Lične informacije su informacije koje vas lično identifikuju. Ova Politika privatnosti objašnjava koje podatke sakupljamo i za šta koristimo. Takođe objašnjava kako i za koju svrhu se to događa.

 

Imajte na umu da prenos podataka preko Interneta (na primjer, kada komuniciraju putem e-maila) mogu imati sigurnosne ranjivosti. Potpuna zaštita podataka od pristupa trećih strana nije moguća.

 

Napomena odgovornom tijelu

Odgovorna jedinica za obradu podataka na ovoj web stranici je:

Holger Forstmann

Holger Forstmann Transporte GmbH & CO. KG

Gärtnerweg 14, 49504 Lotte

Telefon: +49 (0) 541 9119010

E-Mail: kontakt@forstmann-transporte.de

Odgovorno lice je fizičko ili pravno lice koje, sam ili u dogovoru s drugima, odlučuje o namjeni i sredstvima obrade ličnih podataka (kao što su imena, e-mail adrese itd.).

 

Opoziv vaše saglasnosti na obradu podataka

Mnoge operacije obrade podataka su moguće samo uz vašu izričitu saglasnost. U bilo kom trenutku možete oduzeti postojeću saglasnost. Dovoljna je neformalna poruka putem e-maila. Zakonitost obrade podataka izvršena do poništenja ostaje nepromenjena otkazom.

 

Pravo žalbe nadležnom nadzornom organu

U slučaju kršenja zakona o zaštiti podataka, dotično lice ima pravo žalbe nadležnom nadzornom organu. Nadležni nadzorni organ u pitanjima zaštite podataka je državni službenik za zaštitu podataka federalne države, gdje je naša kompanija zasnovana. Spisak službenika za zaštitu podataka kao i njihovi kontakt podaci se mogu preuzeti sa sledeće linke: https://www.bfdi.bund.de/DE/Infothek/Anschriften_Links/anschriften_links-node.html.

 

Pravo na prenosivost podataka

Imate pravo da imate podatke koje obrađujemo na osnovu vaše saglasnosti ili u ispunjavanju ugovora, po sebi ili trećoj strani u standardnom, strojno čitljivom formatu. Ako vam je potreban direktan prenos podataka na drugo odgovorno lice, to će se raditi samo u meri u kojoj je to tehnički izvodljivo.

 

SSL ili TLS enkripcija

Ova stranica koristi u sigurnosne svrhe i zaštiti prenos povjerljivog sadržaja, kao što su naređenja ili zahtjevi koje nam pošaljete kao operator lokacije, SSL resp. TLS enkripciju. Možete prepoznati šifrovanu vezu promenom adrese linije pretraživača sa "http: //" na "https: //" i simbola zaključavanja u liniji pretraživača.

Ako je omogućeno SSL ili TLS šifrovanje, podaci koje nam dostavite ne mogu pročitati treće strane.

 

Informacije, blokiranje, brisanje

Imate pravo na besplatne informacije o vašim čuvanim ličnim podacima, njihovom poreklu i primaocu i svrhu obrade podataka i, ako je potrebno, prava na ispravljanje, blokiranje ili brisanje ovih podataka. Za dodatne informacije o ličnim podacima možete nas kontaktirati u bilo koje vrijeme na adresi koja je data u odštampanom.

 

 1. Prikupljanje podataka na našoj web stranici

 

Kolači

Internet stranice delimično koriste takozvane kolačiće. Kolačići ne štete vašem računaru i ne sadrže viruse. Kukiji služe kako bi naša ponuda učinila korisnijom, efikasnijom i sigurnijom. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se čuvaju na vašem računaru i čuvaju vaš pretraživač.

Većina kolačića koje koristimo su takozvani "kolačići sesije". Oni će biti automatski obrisani na kraju vaše posjete. Ostali kolačići ostaju uskladišteni na vašem uređaju sve dok ih ne izbrišete. Ovi kolačići omogućavaju nam da prepoznamo vaš pretraživač prilikom sledeće posjete.

Možete postaviti pregledač tako da ste upoznati sa podešavanjem kolačića i dozvolite kolačiće samo u pojedinačnim slučajevima, prihvatanje kolačića u određenim slučajevima ili uopšteno isključivanje i omogućavanje automatskog brisanja kolačića prilikom zatvaranja pretraživača. Onemogućavanje kolačića može ograničiti funkcionalnost ove web stranice.

Kolačići koji su potrebni za obavljanje procesa elektronske komunikacije ili za pružanje određenih funkcija koje želite koristiti (npr. Funkcija kupovine) obrađuje se na osnovu člana 6 stav 1 lit. f DSGVO je spašen, Operator veb sajta ima legitiman interes za skladištenje kolačića za tehnički bezgrešno i optimizovano pružanje svojih usluga. Ukoliko su ostali kolačići (kao što su kolačići za analizu ponašanja surfanja) uskladišteni, oni će se zasebno tretirati u ovoj politici privatnosti.

 

Server log datoteke

Dobavljač stranica automatski prikuplja i čuva informacije u takozvanim datotekama dnevnika servera, koje vam pregledač automatski prosljeđuje. To su:

 • Tip pretraživača i verzija pretraživača
 • Korišćen operativni sistem
 • URL adresa za upućivanje
 • Ime hosta pristupnog računara
 • Vrijeme zahtjeva servera
 • IP adresa

 

Spajanje tih podataka sa drugim izvorima podataka neće se raditi.

Osnova za obradu podataka je član 6 stav 1 lit. f DSGVO, koji dozvoljava obradu podataka za izvršenje ugovora ili pregovaračke mere.

 

Kontakt

Ako nam pošaljete upite putem obrazca za kontakt, vaši detalji iz obrazca za upit, uključujući i kontaktne podatke koje ste tamo dali, biće sačuvani da bi se proces rešio i u slučaju dodatnih pitanja. Nećemo dijeliti ove informacije bez vaše saglasnosti.

Obrada podataka uneta u kontaktni obrazac stoga je isključivo zasnovana na vašoj saglasnosti (član 6 (1) upotrijebljen DSGVO). Ovu saglasnost možete povući u bilo kom trenutku. Dovoljna je neformalna poruka putem e-maila. Zakonitost operacija obrade podataka izvršenih do poništenja ostaje nepromenjena otkazom.

Informacije koje unesete u kontakt formu ostaju kod nas sve dok ne zatražite da ga obrišemo, preklinjemo vašu saglasnost na skladištenje ili izbrišemo svrhu za čuvanje podataka (na primjer, nakon što je vaš zahtjev obrađen). Obavezne zakonske odredbe - posebno zadržavanje - ostaju nepromenjene.

 

 1. Alati za analizu i oglašavanje

 

Google analitika

Na ovom sajtu se koriste funkcije usluge Google Analytics za web analitiku. Pružalac je Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD.

Google analitika koristi takozvane "kolačiće". To su tekstualne datoteke koje se čuvaju na vašem računaru i koje omogućavaju analizu korištenja web stranice od strane vas. Informacije koje generiše kolačić o vašoj upotrebi ove web stranice obično se šalju na Google server u SAD i tamo se čuvaju.

Kolačići Google analitike se čuvaju na osnovu člana 6 stav 1 lit. f DSGVO. Operator veb sajta ima legitiman interes za analiziranje ponašanja korisnika kako bi optimizovao svoju web stranicu i svoje oglašavanje.

 

IP anonimizacija

Aktivirali smo IP anonimizaciju IP-a na ovoj web stranici. Kao rezultat toga, Google će u vašim zemljama članicama Evropske unije ili drugim stranama Sporazuma o Evropskom ekonomskom prostoru preokrenuti vašu IP adresu prije prenosa u Sjedinjene Države. Samo u izuzetnim slučajevima će se puna IP adresa poslati na Google server u SAD-u i skratiti tamo.

U ime operatera ove web stranice, Google će koristiti ove informacije kako bi ocijenio vašu upotrebu web stranice, sastavio izvještaje o aktivnostima na web lokaciji i pružao druge usluge vezane za aktivnost web stranice i korištenje interneta operateru web stranice. IP adresa koju Google Analytics obezbeđuje kao deo Google analitike neće se spojiti sa drugim Google podatcima.

 

 

Plugin pregledač

Možete sprečiti skladištenje kolačića odgovarajućom postavkom vašeg softvera pregledača; međutim, imajte na umu da ukoliko ovo učinite, možda neće biti u mogućnosti da koristite sve funkcije ove web stranice u najvećoj mogućoj meri. Pored toga, možete sprečiti prikupljanje podataka od Google-a za kolačiće koji se odnose na korišćenje vaše veb lokacije (uključujući i vašu IP adresu), kao i obradu ovih podataka od strane Google-a tako što ćete preuzimati dodatak za pregledač koji je dostupan pod sledećim linkom i instalirajte: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=sr.

 

Opozicija na prikupljanje podataka

Možete da sprečite prikupljanje podataka pomoću Google analitike klikom na sledeći link. Cookie za isključivanje će biti podešen tako da spreči prikupljanje vaših podataka o budućim posetama na ovoj lokaciji:

 

Onemogućite Google analitiku

Više informacija o načinu obrade korisničkih podataka u Google analitici potražite u Google politici privatnosti: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=sr.

 

Demografija u Google analitici

Na ovom sajtu se koristi funkcija za demografsku analizu Google analitike. Kao rezultat, izvještaji mogu biti proizvedeni koji sadrže izjave o starosti, polu i interesima posjetilaca sajta. Ovi podaci potiču iz oglašavanja zasnovano na interesovanju od strane Google-a i podataka posetilaca treće strane. Ovi podaci se ne mogu dodeliti određenoj osobi. Ovu funkciju možete onemogućiti u bilo kom trenutku kroz podešavanja oglasa na Google nalogu ili uopšteno zabraniti prikupljanje podataka od strane Google analitike kako je opisano u odjeljku "Opozicija pri prikupljanju podataka".

 1. Dodatci i Alati

YouTube

Naša web stranica koristi dodatke sa YouTube stranice na Google-u. Operator sajta je YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, SAD.

Kada posetite neku od naših sajtova sa omogućenim plug-inom na YouTube-u, bićete povezani sa serverima YouTube-a. Ona govori YouTube serveru na našim stranicama koje ste posetili.

Ako ste prijavljeni na svoj YouTube nalog, YouTube će vam omogućiti da svoje ponašanje pretraživanja povezujete direktno sa vašim ličnim profilom. To možete sprečiti tako što ćete se odjaviti sa YouTube naloga.

 

Upotreba YouTube-a je u interesu atraktivne prezentacije naših online ponuda. Ovo predstavlja legitimni interes u smislu člana 6 stav 1 lit. f DSGVO.

Više informacija o načinu rada sa korisničkim podacima potražite u Politici privatnosti YouTube na https://www.google.com/intl/sr/policies/privacy.